Suppe mit Bärlauch und Erbsen
Zutaten
4 Lauch zwiebeln
100 gr. Kartoffeln
2 EL Olivenöl
250 gr. tiefgefrorene Erbsen
1/2 Bund Bärlauch
Frische Pfefferminze Blätter
Salz
Pfeffer
2 EL Crème fraîche
Zubereitung
-Lauch zwiebeln und Kartoffeln waschen, schälen und würfeln
-Öl in einem Topf erhitzen
-Lauch zwiebeln und Kartoffeln darin ca. 1 Minute andünsten
-1Lt kochendes Wasser dazu geben und 15 Minuten köcheln
-Erbsen dazugeben, aufkochen und ca. 5 Minuten köcheln
-Bärlauch und Minze waschen, Blättchen von den Stielen zupfen und hacken in die Suppe geben
-Topf vom Herd nehmen und pürieren.
-Mit Salz und Pfeffer abschmecken, Crème fraîche und Kräuter in die Topf geben
malzemeler
4 taze soğan
100 g patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 g dondurulmuş bezelye
1/2 demet yabani sarımsak
Taze nane yaprakları
tuz, biber
2 yemek kaşığı krema fraîche
hazırlık
Taze soğan ve patatesleri yıkayın, soyun ve doğrayın
Bir tencerede yağı ısıtın
Taze soğan ve patatesleri yaklaşık 1 dakika kavurun
1 litre kaynar su ekleyin ve 15 dakika pişirin
Bezelye ekleyin, kaynatın ve yaklaşık 5 dakika pişirin
Yabani sarımsak ve naneyi yıkayın, saplarını ayıklayın ve çorbaya doğrayın
Tencereyi ocaktan alın ve püre haline getirin
Tuz ve karabiber serpin, tencereye krema fraîche ve baharatlar ekleyin.